Global Communication 76 14 sleeve

Global Communication, a collaboration between Tom Middleton and Mark Pritchard, released their debut album in 1994. I don’t know where to start describing the excellence of 76 14, it’s simply enchanting. It has lasted the test of time and numerous repeat plays. 76 14 comprises of ten tracks of repetitive and slowly evolving music, a style I’ve always been fond of. After each loop cycle you can’t wait to hear the next cycle – a cycle exactly the same and at the same time subtly different. I can say from experience, this effect is very difficult to achieve. Tom Middleton is a trained cellist and pianist and this shows on the intricate melodic structures used on the album. Maybe the melodies are not that complex compared to classical, but way more so than your average electronic music.

The album is named after the total duration of the music and every single track has an equal name comprising of two numbers. A clever idea at the time, I wonder though if they had come to a different conclusion had they known the main way to search for music in ten years would be Google. This album was near impossible to find among all the telco websites offering “global communications”!

More links to explore fruther or buy the album:

4 Responses:

 1. Jyri

  Aivan mahtava levy! Ollu yli 10 vuotta jo ehdottomasti yksi mun kaikkien aikojen ambient-suosikkeja. Tein levystä ja GC:n tyypeistä pienen kertomuksentapaisen arvostelunkin saksalaisen kaverini “Global Communication” -foorumille mutta en nyt halua sitä tässä alkaa mainostamaan.. :P

  Tom Middleton ja Mark Pritchard on molemmat kyllä pitkän linjan tyylikkään konemusan taitajia vähän joka genressä.. GC on vain yksi kaksikon monista loistoaliaksista Linkin, Chameleonin, Jedi Knightsin ja monen muun ohella.

 2. Jyri

  Ainiin.. tämähän ei tarkalleen ottaen ole GC:n debyyttialbumi vaan järjestyksessään jo toinen, ensimmäisen ollessa lyhyesti ja ytimekkäästi vain “Chapterhouse retranslated by Global Communication – Blood Music: Pentamerous Metamorphosis” vuodelta ’93. Se ei tosin ehkä aivan kuitenkaan täytä oikean artistialbumin vaatimuksia koska on itseasiassa GC:n ambient-näkemys vanhan brittiläisen indie rock -bändi Chapterhousen biiseistä. Aivan loistava on sekin, suosittelen kaivamaan jostain.. tosin alkuperäistä tuskin enää saa helpolla mistään mutta ’98 uuspainoksen kylläkin. Painosten välillä on myös pieni ero.. alkuperäinen ’93 painos sisältää Star Wars -sampleja jotka jouduttiin myöhemmin poistamaan Jedi Knights -sotkun yhteydessä kun George Lucas ei aivan pitänytkään siitä että hänen materiaaliaan lainattiin ja käytettiin ilman lupaa.

 3. Niko/Softys

  Ilmeisesti jotain noista biiseistä on versioitu myös levylla Remotion: The Global Communication Remix Album. Siltä levyltä multa lötyy pari biisiä ja hyviä ovat.

 4. Jyri

  Joo tuolla Remotion remix-kokoelmalla on Delta Phase ja Epsilon Phase napattu Pentamerous Metamorphosisilta. Hyviä ovat, totta.