Magic Dragon by Caia

Not sure if it was the played-to-death hits or what, but it took me a few years before really getting into Groove Armada. But even more than Groove Armada, I’ve come to like Magic Dragon by Caia, an album produced by Andy Cato, aka the other half of Groove Armada. Apparently the artist of the album isn’t Cato himself, but a Japanese musician Maiku Takahashi. Not sure what he does on the album though, as the album has been produced, recorded, arranged and engineered by Andy Cato…

The music is an excellent combination of intimate beats and wide, atmospheric sounds. The songs are basically loops that go on and on, but manage to never get boring. Very much an influence on the sound I’ve tried to achieve on many of my own tracks.

Buy Magic Dragon from Amazon.com or Amazon.co.uk.

3 Responses:

 1. Jyri

  Tämä on myös aivan mainio fiilistelylevy kuten tuo 76:14.. ei voi kun kehua. Tuottaja-Andyn Weekend Players -aliaksen alla tehty levy on myös ehdottoman suositeltava, se kun ei ole tästä turhan kaukana.

  Tällä levyllä siis Takahashi on biisien kirjoittaja ja alkuperäisten ideoiden isä, Andy on siirtänyt Takahashin ideat “paperilta reaalimaailmaan” eli tehnyt niistä totta, rakentanut ne biiseiksi ja tuottanut ne.

  Kuten tuo Global Communicationkin.. myös Caia on siis taitavan tuottajan käsialaa. Andy Cocup joka Andy Cato -taiteilijanimellä siis yleisemmin tunnetaan, on Caian ja GA:n ohella vaikuttanut vuosien varrella esim. lukuisten eeppisten tranceraitojen taustalla, hänen aliaksiinsa ja projekteihinsa kun lukeutuu Mother’s Pride, Big C, Beat Foundation, Qattara,… kaikkihan nyt muistaa vaikka jumalaisen kauniin biisin Mother’s Pride – Floribunda (Big C Mix) vuosien vuosien takaa.

 2. Niko/Softys

  Oli niin paljon hyviä vinkkejä että piti lisätä linkkejä… ;)

 3. Jyri

  Heh mulla on aina tapana selvittää kuuntelemastani musiikista esim. kuka/keitä löytyy musan takaa, mitä, mistä, miksi ja yleensä vielä jopa muistan kaiken sen “turhan” infon sen enempää sitä mistään myöhemmin lunttaamatta.